POĽNÝ KESOV: Obnovené kúpalisko ponúka ubytovanie, liečivú vodu i rybačku

08.07.2011 Nitra

Poľný Kesov 28. mája (TASR) – Na termálnom kúpalisku v Poľnom Kesove sa letná sezóna začala už 1. mája. Návštevníci majú k dispozícii dva veľké a jeden detský bazén. Súčasťou zariadenia je aj hotel, chatová osada, kempingové tábory a viaceré športoviská. Prevádzka kúpaliska bola obnovená minulý rok po viac ako trojročnej prestávke, ktorú spôsobili spory bývalého majiteľa zariadenia s obcou. Tá napokon celé kúpalisko odstavila od vody. Pred rokom sa areál podarilo získať spoločnosti ThermalKesov, ktorú založila obec Poľný Kesov a spoločnosť Prvá komunálna finančná.

Celé zariadenie prešlo po začatí prevádzky rozsiahlou obnovou. V súčasnosti ponúka hotel s 56 lôžkami, saunou, krytým bazénom a odhlučnenou rokovacou sálou 10 päťlôžkových chatiek, dva kempingové tábory, tri vonkajšie bazény, dve letné terasy, tenisové kurty a rôzne športoviská. Rodiny s deťmi môžu počas pobytu na kúpalisku využiť aj služby detského animátora. Súčasťou areálu kúpaliska je aj chovný rybník. Náruživí rybári si môžu udice požičať priamo v hoteli a zaloviť si systémom „chyť a pusť“.

Tohtoročnou novinkou kúpaliska je o dva stupne teplejšia termálna voda, ktorá prúdi z vyčistených vrtov. „Máme dva vrty a oba sme museli za takmer 50.000 eur obnoviť. Celých 30 rokov sa o ne nikto nestaral a hrozilo, že by sa do dvoch rokov poškodili a voda by sa mohla stratiť. Vďaka prečisteniu vrtov máme teraz v bazénoch teplejšiu vodu. V súčasnosti už máme k dispozícii aj výsledky nových certifikovaných rozborov vody. Tie potvrdili, že voda je kvalitná, mineralizovaná a vhodná na liečbu pohybového ústrojenstva,“ uviedla riaditeľka spoločnosti ThermalKesov Edita Muchová.
 

Vyberte región